טעם הבירה

הבירה שלנו קודם כל טעימה וזה חשוב לדעת. בניגוד לבירות אחרות ללא גלוטן או כל מני תחליפים אחרים הדבר הראשון שתשמעו ממי ששותה שניצר – וואללה היא טעימה!

וזה הגיוני כי היא מבושלת ומיוצרת ממי מעיין שעומדים בתקני איכות אירופיים וכמובן גם תורמים לטעם הצלול של הבירה.

אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו ואין הביראי מעיד על הבירה שהוא מייצר, הפרסים הבינלאומיים שהבירה זכתה בהם, התגובות ההמלצות הרבות שאנחנו מקבלים מהקהל הם העדות הטובה ביותר על טעמה ואיכותה  של בירה שניצר.

אנחנו מזמינים אתכם לטעום בירה המיוצרת במבשלת בוטיק, בירה העשויה מחומרים איכותיים.

הדוחן (סוג הדגן) שממנו מיוצרת הבירה שניצר גדל באוסטריה בגידול אורגני, המים שאנו משתמשים בהם לייצור הם מי מעיין וכל החומרים האחרים ותהליך הייצור נעשה בהקפדה רבה (כידוע הגרמנים מתייחסים למלאכת בישול הבירה ברצינות וישנם כללים ותקנות בנושא).

Slider

בירה ללא גלוטן

ללא גלוטן. בכלל. לא טיפה ולא "עלול להכיל עקבות גלוטן" ושאר פטנטים. 100% ללא גלוטן. בסיס הבירה הוא דוחן אורגני אוסטרי אסלי, הדוחן הוא דגן שאין בו גלוטן מלכתחילה. בירה שניצר ומבשלת שניצר היא תוצר חדש יחסית (מ 2006 ) של מאפיית שניצר (https://www.schnitzer.eu/ ) . המפעל של שניצר הממוקם באזור היער השחור בגרמניה, מייצר כבר מעל 50 שנה מוצרי מאפה ללא גלוטן כך שאצלנו ייצור מוצרים ללא גלוטן הוא העיסוק העיקרי ואנחנו עושים זאת כבר שנים רבות והרבה לפני שנושא הצליאק והשפעות הגלוטן היו בתודעה של רוב רובם של האנשים.

Slider

בירה אורגנית

יודעים מה הופך מוצר לאורגני? 0% ריסוס. כן. וכך גם בירה שניצר. אין מרכיב אחד בבירה שמרוסס. וההקפדה על כך היא הקפדה בלי הנחות, לבירה אישור רשמי שהיא עומדת בתקנון 29(1) תקנה מספר 834/2007 (EC). הדוחן שממנו עשויה הבירה גדל באוסטריה על פי התקנים והתקנות של האיחוד האירופי לגידולים אורגנים והוא מפוקח הן על ידי הרשויות באוסטריה והן על ידי מבשלת שניצר. בירה גרמנית כבר אמרנו?

Slider

בירה אלכוהולית

בירה כמו שבירה צריכה להיות. 5% אלכוהול. לא יותר ולא פחות. כשתשתו אותה תרגיש בדיוק כמו שכל בירה מרגישה לך. רק טעימה ובריאה יותר (בבירה עם הלימון % האלכוהול מעט נמוך יותר והוא עומד על  2.6%).

Slider

בירה דלת פחמימות

שתיית בירה מתקשרת אצל רבים להשמנה בכלל ולעלייה במשקל באזור הבטן, המכונה גם "כרס בירה". אך תופתעו כי ב-100 מ"ל בירה יש פחות קלוריות מאשר בכמות מקבילה של יין או סוגים אחרים של אלכוהול.

"כרס בירה" נוצרת לא בגלל הבירה אלא בגלל הנשנושים שהרגילו אותנו לצרוך לצידה במטרה להאט את ספיגת האלכוהול.

בירה מכילה מעט פחמימות ומינרלים שמקורם מהדגן שממנו היא עשויה, דבר שיכול לתרום לחלק מרוויה ותזונה הדרושה להתאוששות לאחר הפעילות.

בסיומה של פעילות מאומצת, שתיית כוס בירה מחזירה לנו חלק מהנוזלים שאבדו, מינרלים שהגוף שלנו איבד בהזעה ובנוסף ממלאת חלק ממאגרי הפחמימות שהתרוקנו.

Slider

בירה כשרה

כן. בירה שניצר היא כשרה בהשגחת הרבנות שטרסבורג ובאישור הרבנות בישראל ומלויים על ידי הרב סמאמה והרב ג'אלו שמקפידים מאוד על עניין הכשרות, מלווים אותנו פיסית במבשלה בגרמניה וחתומים על הכשרות של הבירה.

Slider

בירה גרמנית

בירה שניצר היא בירה גרמנית. המבשלה של שניצר ממוקמת בגרמניה והיא אחראית גם לעוד המון מוצרים ללא גלוטן. כל התהליכים נעשים בשיא היעילות, הניקיון והמקצועיות.

הגרמנים שותים בירה והרבה וכשחושבים על בילוי כיפי בגרמניה, אחד הדברים הראשונים שעולים בראש הוא בירת חיטה לא מסוננת בפאב עם אווירה טובה או מגשי בירות עם כוסות ענק בפסטיבל בירה.

הגרמנים מייצרים בירה כבר מעל אלף שנה. עוד לפני שנת 500 לספירה החלו הגרמנים של אז לייצר בירות ממרכיבים כמו חיטה, דגן, שיבולת שועל ואפילו דבש. מאוחר יותר החלו הנזירים לבשל בירות, תחילה לשימוש עצמי ומאוחר יותר למכירה; כך קרה שבמאות ה-12 וה-13 לספירה מאות מנזרים היו אחראים לבישול בירות.

Slider

בירה זוכת פרסים

מותר לנו גם לפרגן לעצמנו קצת. אז כן. הבירה שלנו זכתה בפרסים. כולן בתחרויות בינלאומיות בקטגוריית בירה ללא גלוטן. ברונזה לבירה הרגילה וכסף לבירה בטעם לימון. אנחנו מאוד גאים בזה.

Slider

חברת שניצר ובירה שניצר

חברת שניצר הוקמה בשנת 1968 על ידי הרופא ד"ר יוהאן שניצר בסנט ג'ורג'ן שבגרמניה. לנגד עניו עמדה פילוסופיית מזון בריאה שאותה רצה להפיץ באמצעות ספרים וייצור תחנות תבואה ביתיות.

בשנות ה 80 של המאה הקודמת יסדה המאפייה אמנה שהבטיחה כי הדגנים שבהם נעשה שימוש במתכוני שניצר הם באיכות עיבוד גבוהה ועל ידי מאפיות בפיקוח.

בשנות ה 90 החלה שניצר לייצר מוצרי מאפה אורגניים ארוכי טווח, הראשונים הבריאים היחידים.

בשנת 2001 החלה שניצר בייצור ללא גלוטן אורגני וביסוס מאפיית הצליאק ביער השחור המייצרת מזון אורגני ללא גלוטן בלבד.

בשנת 2006 לאחר שנתיים של פיתוח הוקמה חברת Schnitzer Bräu GmbH & Co. KG והושקה הבירה האורגנית ללא גלוטן. מספר שנים לאחר מכן הושקה גם הבירה עם הלימון.

עד היום המבשלה היא מבשלת בוטיק ומייצרת בירה בכמות מוגבלת ובהרבה אהבה ודיקנות.

Slider